11.06.2019.

17:37

Foto:

Planeta

BUGARSKA MINISTARKA 'NAGAZILA' MAKEDONIJU: Najveća IZDAJA napravljena je kada je KP Bugarske pod PRITISKOM STALJINA I TITA PRIZNALA MAKEDONCE!

- Nećemo praviti kompromis sa istinom. Iz Severne Makedonije ne želimo ništa drugo sem istine - rekla je Zaharijeva u intervjuu za "Bugarsku nacionalnu istoriju".

Bugarska je odbacila predlog Severne Makedonije da zajedno obeležavaju delo idejnog tvorca i ideologa VMRO-a Gocea Delčeva 7. oktobra, kada su njegovi posmrtni ostaci preneti u Skoplje.

- Najveća izdaja je napravljena kada je Komunistička partija Bugarske, nakon 1944. godine, pod pritiskom Staljina i Tita, priznala Makedonce - naglasila je bugarska ministarka spoljnih poslova. I sam Goce Delčev, kako ističe Zaharijeva, desetak puta je rekao i napisao da je Bugarin.

TRAGEDIJA NA EKSKURZIJI U PRAGU! Učenik (17) pao s prozora hotela i POGINUO

Nakon potpisivanja sporazuma između Severne Makedonije i Bugarske formirana je zajednička komisija o rešavanju istorijskih sporova i obeležavanju važnih istorijskih datuma, preneo je Tanjug.

Juče je tokom radne posete Bugarskoj makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov rekao da postoje neslaganja po pitanju Gocea Delčeva, ali da se nada da će ona biti razrešena u duhu dobrosusedske saradnje i zajedničke budućnosti.

Tagovi: