15.06.2019.

18:53

Foto:

Planeta

(VIDEO) VLADIKA ATANASIJE ZAPRETIO MILOGORCIMA: Ne provocirajte, UZEĆEMO MOŠTI SVETOG VASILIJA I PRENEĆEMO IH U HERCEGOVINU!

On je ispričao istorijat kako su mošti Svetog Vasilija stigle u Manastir Ostrog i istakao da Crnogorci ne treba da ljute Hercegovce.

- Nemojte nas ljutiti, jer možemo uzeti ćivot Svetog Vasilija Ostroškog u preneti ga u Hercegovinu, u njegovo rodno mesto - poručio je vladika Atanasije.

Trojičindanski sabor bio je jedan od najmasovnijih skupova u istoriji Crne Gore.

JASNA PORUKA SA TROJIČINDANSKOG SABORA VLADI CG: Povucite predloženi zakon, u suprotnom JOŠ ODLUČNIJE ĆEMO BRANITI SVOJA PRAVA!

Podsetimo, Mitropolija crnogorsko-primorska i tri eparhije SPC zatražile su od Vlade Crne Gore da u razumnom roku povuče Predlog zakona o slobodi veroispovesti i pripremi novi.

Okupljenima se obratili mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i pozvao one "koji bi da skrnave mošti Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog da se vrate sebi i Bogu“, vladika budimljansko-nikšićki Joanikije, koji je pročitao zvaničnu poruku Sabora i naglasio da će se svetinje čuvati, braniti i obnavljati.

Stav Mitropolije i eparhija je da se predloženim zakonom "produbljuju podele i iniciraju, podstiču i raspiruju bratoubilaštvo i sukobi na verskoj i etničkoj osnovi".

Tagovi: