23.06.2019.

15:20

Foto:

Planeta

USTAŠE OPET DIVLJAJU U CENTRU ZAGREBA! Paradiraju u crnim majicama i URLIČU "ZA DOM SPREMNI"!

 

Osim zastava s grbom sa prvim belim poljem i zastava HOS-a, neki su nosili i majice s ustaškim pozdravom "Za dom spremni". Takođe, na jednoj zastavi bio je precrtan simbol Evropske unije.

Odeveni uglavnom u crnu odeću, nosili su sliku Ante Starčevića i transparent na kojem je pisalo "Hrvatska nije slobodna, oslobodimo Hrvatsku".

Reč je o "svečanoj šetnji" Autohtone - Hrvatske stranke prava.

"U nedelju 23. juna 2019. godine Autohtona - Hrvatska stranka prava povodom Antunova održava svečanu paradu. Okupljanje je od 11.00 do 11.30 sati ispred doma Ante Starčevića, a u 12, 00 sati krećemo prema Trgu bana Josipa Jelačića. Autohtona - Hrvatska stranka prava za svakog učesnika osigurala je štap sa barjakom s belim poljem. Nosićemo hrvatski štit, sliku Ante Starčevića i transparent 'Hrvatska nije slobodna, oslobodimo Hrvatsku'! Pozivamo sve koji dolaze da dođu u crnoj majici i crnim pantalonama! Dan pre komunjare slave ubijanje Hrvata, i rušenje hrvatske države. Pokažimo im u nedelju da Hrvatska živi večno", stoji u njihovoj objavi na Fejsbuku.

Predvođeni su Draženom Kelemincem koji ih je postrojio na Trgu bana Jelačića, a ceo performans je izveden pod budnim okom policije.

Tagovi: