12.07.2019.

13:11

Foto:

Planeta

EVROPA VIŠE NIJE SIGURNA U PRIČU O GENOCIDU! Dodik otkrio šta stvarno stoji iza predloga SKANDALOZNOG ZAKONA!

U tom izveštaju, podseća, nema nijednog stradalog Srbina.

- Napravili su mit o Srebrenici oko kog se gradi nacionalni identitet Bošnjaka. Kao što Srbi imaju kosovski mit, oni prave srebrenički jer nema ozbiljnog naroda bez mita. To mogu da razumem. Evo sada i Evropa traži zabranu negiranja genocida. Zašto traže? Pa zato što nisu sigurni u tu priču. Zašto bi se donosio zakon o tome? Zato što nisu sigurni da činjenicama to mogu da pokriju - ističe Dodik u intervjuu za Glas Srpske.

Ukazuje da, ako je bio genocid, nema razumnog čoveka koji ne bi pristao na tu kvalifikaciju. 

- Sada se pokušava odlukama suda, političkim pritiscima, nametnuti ta kvalifikacija. Kao što su Britanci pokušali da proglase Srbe genocidnim narodom, a Srbi izgubili pola populacije u prošlom veku. Strašan zločin se desio od nekih Srba, ali ni Haški sud, osim kvalifikacije koja se proteže po sistemu već presuđenog dela, nije nikad bio tačan u broju stradalih. I sad nama govore da moramo nešto da priznamo. Eto nećemo - poručio predsedavajući Predsedništva BiH.

DODIK: Prihvatiti predlog Srbije o razgraničenju sa BiH!

Na pitanje može li priča o zajedničkim ambasadama samoproglašenog Kosova i Albanije da pokrene istovetnu priču kada su u pitanju Srpska i Srbija, Dodik kaže da kada ode u inostranstvo, češće se viđa sa ambasadorima Srbije nego sa ovima iz BiH. 

- Evropa smatra, odnosno onaj deo koji priznaje Kosovo, da je ta priča o njihovim ambasadama uredna. Ali, taj rast albanskog nacionalizma biće još veći u narednom vremenu - kaze Dodik.

A na pitanje šta ako Srbija prizna Kosovo, Dodik je imao jasan odgovor.

- To je hipotetičko pitanje. Teško je u intervjuima za medije i nama političarima da pričamo o hipotetičkom okviru i nekoliko puta sam bukvalno medijski nastradao zbog te priče, zbog karata, ovog ili onog. U suštini, dakle, kakav god bio stav Srbije, mi ćemo biti uz Srbiju. Drugačije ne možemo - završio je Dodik

Tagovi: