30.07.2019.

13:45

Foto:

Planeta

DODIK OTERAO BAKIRA U KUĆICU: ALIJA ŽRTVOVAO MIR ZA BiH, videćemo za šta će je žrtvovati njegov SIN!

On je to rekao agenciji Srna komentarišući Izetbegovićevu izjavu da se "status Kosova ne može dovoditi u vezu se eventaulnim statusom Srpske, jer je i na Kosovu i u BiH ista strana počinila zločine, genocid i dovela do intervencije NATO-a koja je zaustavila užasno nasilje nad nesrbima".

- Srbi kojima su vađeni organi uhvaćeni su na teritioriji Srbije, a ne Albanije i to bi Izetbegović morao da zna. Nije valjda toliko naivan da veruje u to što priča da na svega nekoliko stotina kilometara mogu važiti dvostruki standardi, pa jedno važi za Kosovo, a nešto sasvim drugo za Republiku Srpsku - istakao je Dodik u intervjuu Srni.

On je ocenio da je “bezobrazna” teza da su isti i na Kosovu i BiH činili zločine, a da su s druge strane bila “nenaoružana nevinašca”, prenosi RTRS.

MORAMO IMATI POŠTOVANJE ZA ŽRTVE! Odata počast Srbima ubijenim 1941. godine u Glini!

- Ta teza i dolikuje sinu (nekadašnjeg bošnjačkog lidera) Alije Izetbegovića koji je po sopstvenom priznanju žrtvovao mir za BiH. Bakir Izetbegović danas govori o interpretacijama od kojih malo pomalo odustaje sve više ljudi u svetu, shvatajući da `istina` iz devedestih godina i nije čista - rekao je Dodik.

- Često ističu da su baš oni državotvrona partija i da su zaslužni za BiH, a zanimljivo je da baš SDA najupornije radi protiv te iste BiH. Otac (Alija Izetbegović) je žrtvovao mir za BiH, a ostaje da vidimo za šta će sin (Bakir Izetbegović) žrtvovati BiH - objasnio je.

On je, povodom Izetbegovićeve tvrdnje da "nema istorijskih, pravnih ni moralnih pretpostavki za samostalnost Republike Srpske", naglasio da je ona već samostalna i po svim standardima ima elemente države.

Dodik je podsetio da su 1995. godine u Dejtonu očigledno uvažene i moralne i istorijske pretpostavke i u Dejtonski sporazum ugrađena i odredba da je Republika Srpska samostalan entitet sa svojom skupštinom, vladom, predsednikom, policijom i mnogim drugom institucijama.

- Kada govori o moralnim pretpostavkama, Izetbegović valjda misli na Bošnjake koji su ginuli za BiH, ali zaboravlja da ni Srbi, ni Hrvati nisu ginuli za BiH, a borili su se na kućnom pragu. Srbi su se borili za svoja vekovna ognjišta i u najvećoj meri ih odbranili. Istorijski smo bili tu i kad Bošnjaka uopšte nije bilo tako da ne bi bilo loše da Izetbegović prelista istorijske čitanke - zaključio je Dodik.

Tagovi: