21.08.2019.

13:51

Foto:

Planeta

SLEDE BLOKADE PUTEVA I "DESANT" NA EU! Migracioni centar u Medenom Polju ne sme biti izgrađen!

Informer

 

Prošić bi danas trebao da o tome razgovara u Banjaluci sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, navodeći da na sastanku očekuju i ministre u Vladi Republike Srpske, te predstavnike federalnih Opština Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo.

- Očekujem pozitivne zaključke i rešenja za našu lokalnu zajednicu. U ovoj borbi su nas već podržali i iz SNSD-a i iz SDA. Imamo obećanje da ovo pitanje neće biti delegirano Savetu ministara, već da će se tražiti drugi modaliteti. Verujem u to, inače ćemo morati da se borimo i drugim sredstvima protiv izgradnje migracionog centra u našoj Opštini - rekao je Prošić za Glas Srpske.

GUŽVA U BOSNI: Policija sprečava migrante da se Vučjaka vrate u Bihać

On je podsetio da niko od nadležnih u Opštini Bosanski Petrovac nije bio konsultovan kada je lokacija Medeno Polje predlagana za smeštaj migranata.

Opštinsko veće Bosanski Petrovac usvojilo je u subotu, 17. avgusta, rezoluciju kojom od Vlade Unsko-sanskog kantona zahteva da odustane od predloga da centar za migrante bude smešten u Medenom Polju ili sledi blokada magistralnog puta prema Bihaću, a najavljena je i spremnost da čak stanovnici napuste svoj grad i upute se ka EU.

Tagovi: