23.08.2019.

12:26

Foto:

Planeta

(VIDEO) ORUŽJE DRUGE DRŽAVE NEĆE ŠETATI CRNOM GOROM! Marko Milačić došao na granicu s Albanijom pa milogoricima i šiptarima poslao jasnu poruku!

Milačićevu izjavu prenosimo u celini:

"Došao sam na lice mesta, u selo Kuti, kod Andrijevice, u pograničnom pojasu između Crne Gore i Albanije, a koje je poslednjih dana bilo u žiži regionalne javnosti zbog upada policijskih snaga Albanije na našu teritoriju zbog, po svemu sudeći, izviđanja terena.

I dok iza mene vidite granicu Crne Gore i Albanije, podsetiću vas da je Ramuš Haradinaj rekao da je tkz. Kosovo uspelo da zaštiti svoje granice i da je uspeo da se dogovori sa Duškom Markovićem oko ispravljanja demarkacione linije u potezu Kule i Čakora, ali i da je crnogorska policija izašla u javnost s pričom o "zajedničkoj akciji" tek onda kad je priča o upadu albanskih patrola izašla u medije i kad su, doslovce, provaljeni.

Zamislite kako se oseća jedan domaćin, jedan Srbin i Crnogorac, kada jednog jutra ugleda ispred svoje kuće naoružana lica u uniformama druge države. Je li to bezbednost o kojoj nam svakodnevno priča aktuelna vlast? Je li to državnost i državotvornost u koju se svakodnevno zaklinju? Je li to suverenost Montenegra koju svakodnevno čuvaju od opasnih srpskih intelektualaca, pisaca, muzičara i pesnika?

Pre dvadesetak godina sve karaule na ovom području, u kojima je bilo oko 150 vojnika, prepuštene su propadanju. Toliko vojnika koji su štitili granicu Crne Gore danas je zamenilo svega par graničnih policajaca. Takođe, u Andrijevici se pravi kasarna po NATO standardima, očigledno da bi time osigurali nove granice i izgradnju NATO baze na beranskom aerodromu. Sve ovo su preduslovi za stvaranje "velike Albanije".

Došao sam da bih pružio podršku našim ljudima, pogotovo uznemirenim porodicama koje su se javile, ali i da bih poslao jasnu poruku: ako se Duško Marković, Ramuš Haradinaj i Edi Rama dogovore iza leđa građana o rasparčavanju naše teritorije (što očigledno rade uz amin njihovih stranih mentora) odavde im obećavam da će to biti kratkog daha i da će taj akt i te granice trajati isto koliko i vlast Mila Đukanovića.

UHAPŠENI NAPADAČI NA SRBE?! Policija u Hrvatskoj privela dve osobe zbog drugih prekršaja, ali sumnja se da su ODGOVORNI ZA HAOS U KNINSKOM KAFIĆU!

Pozivam i aktuelni režim da se bar potrudi da sačuva elementarno dostojanstvo države, nepovredivost granica i sigurnost stanovnika, da umesto prežanja i režanja na svoje građane koji se nisu odrekli predaka i vere, odlučno reaguje na oružje druge države koje se šeta Crnom Gorom.

Prava Crna Gora će braniti svaki metar naše zemlje i biti uz naše građane, gdje god bude trebalo. I neka svako zna: ne bojimo se ni "velike Albanije", ni malog Mila Đukanovića. Na samom kraju poljubiću istinsku zastavu Crne Gore, crnogorsku trobojku, kako sa teritorije Crne Gore, tako i sa teritorije Albanije."

Tagovi: