18.09.2019.

20:42

Foto:

Planeta

DŽAFEROVIĆU, TVOJI MUDŽAHEDINI SU SRBIMA ODSECALI GLAVE, A ŠTA SI TI RADIO?! Dodik BRUTALNO očitao lekciju bošnjačkom članu Predsedništva BiH!

Dodik je novinarima u Banjaluci, nakon sednice GO SNSD, rekao da je u Predsedništvu BiH, ali da su njegovi i Džaferovićevi odnosi opterećeni situacijom u vezi sa ratnom prošlošću bošnjačkog člana tog tela i činjenicom da te okolnosti nikada nisu rasvetljene.

LIDER SDA ZATRAŽIO UNITARIZACIJU BOSNE I TAKO RAZBESNEO I SRBE I HRVATE! Dodik: Bakire, Srpska nikad neće biti deo republike BiH!



Naveo je da SNSD u prošlom gotovo čitavom mandatu nije učestvovao u radu parlamenta BiH kada je njime rukovodio Džaferović, zbog njegove ratne prošlosti.

- Džaferović, kao ratni načelnik Službi bezbednosti Zenice 23. avgusta 1994. godine, bio je svedok kada su mudžahedini likvidirali Srbe odsecajući im glave, a da nije preduzeo nijednu radnju da se to spreči i da se krivci privedu pravdi - kazao je Dodik, prenela je RTRS.

Srpski član Predsedništva BiH je rekao da su ti vojnici bili zarobljeni i da se na njih odnosila Međunarodna konvencija koja štiti zarobljenike, ali da odgovorni ljudi nisu učinili ništa da ih zaštite.

Tagovi: