03.10.2019.

19:01

Foto:

Planeta

ŠIPTARI S KOSMETA OKUPIRALI MILOV BUDUĆI SKI-RIZORT! BEZ IKAKVE DOZVOLE GRADE KATUNE, dovezli mehanizaciju sa KiM, probijaju put, ušli već 2 km NA TERITORIJU CRNE GORE...

- Radi se o neviđenoj najezdi Albanaca sa Kosova koji masovno grade katune na crnogorskoj teritoriji. Izgradili su put u dužini od dva kilometra u dubini naše teritorije. Posebna drskost je to što postavljaju temelje svojih budućih objekata baš na prostoru na kojem je planirana izgradnja budućeg skijališta - alarmirao je javnost šef kluba odbornika Socijaldemokrata u SO Rožaje Alen Kalač.

- Trenutno se gradi više od 40 katuna i verujem da ovo što oni rade, a naši nadležni tolerišu, nema baš nikakvog smisla. Napad na našu teritoriju traje više od tri godine i prosto je neverovatno da za sve to vreme Građevinska inspekcija i Granična policija nisu reagovali.

Kalač se pita, da li je Granična policija barem u jednom slučaju zabranila ulaz građevinskih mašina koje su probijale puteve na teritoriji Crne Gore.

HARADINAJ OTIMA CRNOGORICMA DEO TERITORIJE: Neću stati dok ne vratim SVAKI KAMEN ČAKORA!

- Evidentno je da je ta mehanizacija ušla sa kosovske teritorije - kazao je Kalač, i pozvao državnu građevinsku inspekciju da najhitnije reaguje i osujeti nameru kosovskih Albanaca.

- Oni uzurpiraju teritoriju Crne Gore, jer su praktično okupirali područje Ahmice i Štedima, na kojem Vlada Crne Gore ulaže milionska sredstva za izgradnju budućeg skijališta. Nećemo da ćutimo o ovom problemu.

Odbornik Socijaldemokrata govoreći o "okupaciji" Albanaca, čija imena navodno odgovorni ne znaju, dodaje da su već izgradili sedam vikendica.

Posle njegovih reči, ovog problema se konačno setio i predsednik Opštine Rožaje Ejup Nurković, koji je sa predstavnicima pogranične policije Crne Gore i Kosova i sekretarom sekretarijata za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine Rusmirom Džudževićem, stigao na Štedim i na licu mesta se uverio u delo "neimara" - vikendice, katune i probijeni put.

JOŠ JEDNA STRAŠNA ŠIPTARSKA PROVOKACIJA! HARADINAJ: Novi Pazar je albanski grad!

- Lokalna samouprava braniće žustro teritoriju Štedima - kazao je posle toga predsednik SO Rožaje Almir Avdić, dok je Nurković otćutao impresije sa Štedima, o čemu Rožajci govore kao o problemu koji bi uskoro mogao da eskalira i dobije neželjene posledice.

- Prostor na Štedimu je generator budućeg razvoja opštine. Imali smo i prošle godine slučaj divlje gradnje na tom prostoru. Sve smo prijavili republičkoj građevinskoj inspekciji, koja je donela rešenje o uklanjanju objekata, što nije realizovano. Verujem da će ove godine biti drugačije - kaže Avdić, koji je apelovao na lokalne izvođače radova "da teže kolektivnom interesu i da odbijaju poslove koji zajednici ne donose dobro".

Tagovi: