13.11.2019.

14:23

Foto:

Planeta

(VIDEO) MORE PODIVLJALO KOD DUBROVNIKA! Džinovski talas od skoro 11 metara, OBOREN REKORD!

Maksimalna visina talasa iznosila je Hmax =10.87m s pripadajućom značajnom visinom talasa Hs = 4.75m (stanje mora 6) i perioda T = 10s. Talas je došao iz smera Dirp = 167.1 , stoji na zvaničnoj stranici Hrvatskog hidrografskog instituta. 

Podsetimo, hrvatski deo Jadrana pogodila je u utorak jedna od najjačih oluja ove godine, a jugo koji je duvao u Splitu najjači je u ovom veku, od jutros je vetar u slabljenju, ali se očekuju oilne padavine, preneli su hrvatski mediji.

Portal Indeks piše da je posebno u Dalmaciji jak jugo nosio sve pred sobom, čupao stabla i bacao ih po automobilima i putevima. Mnogi putevi su blokirani, a materijalna šteta je velika.

(FOTO/VIDEO) NEVREME NAPRAVILO HAOS U BIH I HRVATSKOJ! Vetar lomio drveće, kod Kupresa prevrnut kamion! Delovi Dalmacije i Istre pod vodom!

Predeo Istre jugo sa veoma jakim, orkanskim udarima pogodio je sinoć. Od jutros jugo je u slabljenju i menja pravac u jugozapadni i zapadni vetar.

Prema pisanju Indeksa, udari vetra koji su juče na dubrovačkom području prelazili 140 km/h, a u Splitu je na zvaničnoj DHMZ stanici na Marjanu zabeležen orkanski udar od 134,28 km/h.

Treća je to, kažu, najveća brzina juga u Splitu zvanično zabeležena u poslednjih 60 godina.

Tagovi: