20.11.2019.

20:04

Foto:

Planeta

SKANDAL U HRVATSKOJ! PILOTI VOJNIM HELIKOPTEROM PREVOZILI ŠVERCERA ORUŽJEM! Iskusni letači UDALJENI IZ SLUŽBE!

Trojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije, saznaje Dnevnik Nove TV, a prenosi portal index.hr. 

Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružjem, a policija je pretragom njihovih kuća pronašla i veću količinu vojnog automatskog oružja. Trojica pilota su, inače, bili iskusni instruktori letenja.

Prošli su kontrolu, a švercera verovatno niko nije pitao za dokumente. Švercera oružjem su prevozili dok su bili na dužnosti, u okviru svojih planiranih vojnih zadataka. 

Uz to, ne samo što su švercera prevozili, već su ga i prerušili. On je u vojnu bazu, a onda i u helikopter ušao u uniformi vojnog pilota. 

- Oni su udaljeni iz vazduhoplovne službe i uskraćena su im određena materijalna prava koja su vezana za dodatak za pilote- kazao je brigadni general Mato Mikić iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, naglasivši da je ovo izolovani slučaj i dodavši:

MUKAMA HRVATA NEMA KRAJA! Građani Hrvatske, posle Bugara, NAJNEZADOVOLJNIJI ŽIVOTOM u Evropi!

Ovo se u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu dosad nije dogodilo. I dalje ćemo preduzimati mere da sprečimo takve slučajeve.

Tagovi: