21.12.2019.

08:07

Foto:

Planeta

MILO SATERAN U ĆOŠAK, BRANI SE I PRETI! Pred današnji Sabor u Nikšiću, Đukanović opet brutalno napao SPC!

- Ovde je u pitanju da li smo spremni na politički kompromis, da li smo spremni da odustajemo od onog što smo gradili prethodne dve, tri decenije - pretpostavki za obnovu nezavisnosti koju baštinimo prethodnih 13 i po godina. Da li smo spremni da odustanemo od evropskog razvoja Crne Gore u korist povratku nacionalističkoj iluziji da Crna Gora treba da bude srpska država kojom će upravljati SPC - poručio je Đukanović.

NOVI PROGON SRPSKOG STANOVNIŠTVA U CRNOJ GORI! Milo sad hapsi Srbe jer brane OSTROG!?

Komentarišući Sabor koji će se u organizaciji Mitropolije crnogorsko - primorske u subotu održati u Nikšiću, ocenio je da je reč o očiglednoj politizaciji.

- Tu sada više nema kamuflaže, pored crkvenih velikodostojnika na taj skup pozivaju se i političari koji ne skrivaju da prethodno idu u neke centre u regionu, pretpostavljam na konsultacije oko svog delovanja na tom Saboru - rekao je Đukanović. - Nema govora da je Zakon o slobodi veroispovesti anticrkveni i te tvrdnje su gruba manipulacija.

MATIJA BEĆKOVIĆ NIKAD BRUTALNIJI PREMA MILU! Odrekao si se oca i majke, vere i jezika i pisma! NIJE ZA DŽABE, ALI NIJE TO UKLESANO U KAMEN

Đukanović smatra da svi relevantni istorijski dokumenti pokazuju da je imovina, kojom se kanonski nepriznata "Crnogorska pravoslavna crkva" služila do 1918. bila državna.

- A nakon toga ona, pod nekim čudnim okolnostima, nije državna i javnost ima pravo da zna pod kojim se okolnostima to dogodilo, rekao je Đukanović. - Postupanje mitropolita Amfilohija, drugih sveštenika, pa i patrijarha SPC je u sukobu ne samo sa svetovnim zakonima Crne Gore, već i crkvenim pravilima. Ovde je reč o jednoj potpunoj pogubljenosti jedne verske institucije koja biva suočena sa konačnim krahom svoje iluzije u duhu neistine da je ona stvorila Crnu Goru i da sada upravlja Crnom Gorom.

(VIDEO) ZOGOVIĆ UPOZORIO MILA: Mnogi su 2000 godina pokušavali da slome vrat CRKVI, zna se kako su prošli!

O dolasku moštiju Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšić, kaže:

- To je ruganje sa svetinjom. Ovo je direktno sukobljeno sa Zakonom o kulturim dobrima Crne Gore, gde se izričito napominje da nije dozvoljeno pokrenuti kulturna dobra, između ostalog i moštiju Svetog Vasilija, bez odobrenja državnog organa - poručuje Đukanović.

Tagovi: