24.12.2019.

09:13 >> 11:14

Foto:

Planeta

(VIDEO) BRUKA! MILOGORCI SE BOGA NE BOJE! DAN "D" U ČETVRTAK U SKUPŠTINI! Zakonodavni odbor podržao Predlog zakona koji otima imovinu SPC!

 

12:04 - Liturgija završena. Sveštenici potpisali Deklaraciju jedinstva

10: 56 - Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore podržao je Predlog zakona o slobodi veroispovesti!

Da je zakon u skladu sa Ustavom i da Skupština treba da ga usvoji, glasali su poslanici vladajuće većine. Članovi Odbora iz opozicionog DF-a Veljko Vasiljević i Milun Zogović glasali su protiv.

10: 15 - U Skupštini Crne Gore počelo razmatranje Predloga zakona o slobodi veroispovesti

10:00 - Sveštenstvo je stiglo pred Hrama Hristovog vaskrsenja gde će biti potpisana Deklaracija jedinstva. Počela Sveta Liturgija

09:55 - U Hramu Hristovog vaskrsenja u 10 sati počinje Sveta Liturgija

09:50 - Ispred zgrade Vlade pojačano je prisustvo policije - tu su interventna jedinica i vatrogasci

09:35 - Mitropolit Amfilohije: Za krst časni i slobodu časnu

Okupljenima se obratio mitropolit Amfilohije, koji je kazao da iskazuje poštovanje poslanicima i Odboru, uz poziv da ne donesu ovakav Zakon, a posebno se mitropolit obratio poslanicima islamske veroispovesti, da budu uz pravoslavnu braću.

„Za krst časni i slobodu časnu, na tome je utemeljeno zakonodavstvo do naših vremena. Na ovo podsećamo parlament – njihova je odgovornost veća ako zakone temelje na ovoj istini. Nismo ovde ni protiv koga nego da izrazimo poštovanje ovom domu“, kazao je mitropolit.

„U imenu Božjem je sud i pravda, a to piše i na transparentu koji nose monahinje. Naše sestre nose ovu poruku. One ugrađuju svoju mladost u obnovu svetinja i duša. Ova istina velika svedoči i nama i ovom parlamentu da su samo oni zakoni koji se temelje na ovoj velikoj istini. Na ovoj istini je utemeljeno i zakonodavstvo Crne Gore“, poručio je Amfilohije.

Vladika Metodije pročitao je proglas Svetivasilijevskog sabora koji je održan u Nikšiću. Ispred zgrade Skupštine Crne Gore postavljene su zaštitne ograde, a prisutne su i i policijske snage.

Crnogorski mediji javljaju da se očekuje dolazak oko 600 sveštenika i monaštva Mitropolije crnogorsko-primorske. Nakon toga, u 10 časova biće održana i Sveta liturgija u Hramu Hristovog vaskrsenja.

Slogan za ovo sabranje Srpske pravoslavne crkve biće reči Svetog Petra Cetinjskog: „U imenu Božijem je sud i pravda“.

VIDEĆE SE KO JE VERA, A KO NEVERA! MITROPOLIT AMFILOHIJE ZAMOLIO poslanike: Nemojte glasati za zakon o slobodi veroispovesti!

ŽESTOKO IZVREĐALA AMFILOHIJA I VERNIKE, A SAD SE IZVINJAVA! Milova "pesnica" SUSPENDOVANA!

Mitropolit Amfilohije pozvao je sinoć opozicione poslanike da bojkotuju raspravu i glasanje.

Visoki državni zvaničnici iz DPS-a poručili su da predlog neće biti povučen iako ga osporavaju predstavnici Mitropolije i deo javnosti, te opozicionih partija.

Propis je juče dobio podršku skupštinskog Odbora za ljudska prava, a na današnjoj sednici Zakonodavnog odbora treba da se utvrdi da li je propis u skladu sa Ustavom i zakonima.

Tagovi: