26.12.2019.

19:01

Foto:

Planeta

PROPUSTIO ISTORIJSKU PRILIKU! Amfilohije nije uspeo da u razgovoru s Markovićem izdejstvuje jednak položaj SPC sa drugim verskim zajednicama u Crnoj Gori!

Crnogorska vlast, a posebno premijer Marković u skupštinskom zasedanju pokušali su da predstave kako je kod njih prisutan demokratičan pristup svim pitanjima od državnog značaja, propuštajući ciljano da iznese da toj demokratičnosti doprinose hiljade specijalaca na ulicama blokirane Podgorice.

Strah je očigledno prisutan kod crnogorskog premijera i strah je doveo do toga da prihvati predlog Andrije Mandića, poslanika Demokratskog fronta, za sastanak sa Amfilohijem. 
Međutim, mitropolit crnogorsko-primorski očigledno nije dobar političar, kakvim ga inače crnogorski režim predstavlja, niti adekvatno analizira aktuelne motive vladajućih struktura Crne Gore, da uz demonstriranu represiju po svaku cenu usvoji Zakon o slobodi veroispovesti.

Bleda uloga Amfilohija pre, tokom i nakon sastanka sa Duškom Markovićem, u odbrani interesa SPC u Crnoj Gori, podseća na ulogu koju je Amfilohije odigrao 1997. i 2006. godine, kada je pomoć pružio predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, da preuzme vlast, potom i da rasturi Državnu zajednicu Srbija i Crna Gora, što je inače i sam Đukanović tvrdio.

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO! NIŠTA OD DOGOVORA DUŠKA MARKOVIĆA I AMFILOHIJA RADOVIĆA! Šamar koji je Marković dobio od Milovog čoveka za specijalne zadatke PRESUDIO!

 

 

U Crnoj Gori, Amfilohije Radović predstavlja najviši autoritet među pravoslavnim sveštenstvom i vernicima, ali i najvećeg graditelja hramova SPC, kako inače želi da ostane upamćen. Međutim, Amfilohije izgleda nije spreman da povede pravoslavne vernike u odbranu interesa pravoslavlja i crkve u Crnoj Gori, koji svoje nezadovoljstvo odlučnije od Amfilohija pokazuju na ulicama crnogorske prestonice.

Gorak ukus ostaje ukoliko je Amfilohije trgovao sa onim stvarima sa kojima se inače ne trguje, a na osnovu rezultata sastanka sa Markovićem, ispada da Amfilohije nije uspeo da postigne ništa, pa neka je barem istrgovao sa nečim, ipak je dva puta, kako je Đukanović tvrdio, pomogao aktuelnom crnogorskom režimu.       
   

Tagovi: