12.01.2020.

12:05

Foto:

Planeta

FILIP UBIO TROJICU, PA SEO U KAFIĆ! Isplivali DETALJI MASAKRA, POLICIJU ŠOKIRAO BROJ ČAURA NA LICU MESTA

- Moramo se zahvaliti i građanima od kojih smo dobili iz imena, čak i ime i prezime osumnjičenih osoba. Analizirali smo sve podatke, isplanirali smo mere i aktivnosti i 2 sata i 45 minuta nakon toga smo uhapsili osumnjičenog. On nije pružao otpor. Priveden je i još traje kriminološka obrada. Preko 150 službenika je angažovano iz svih rodova policije - rekao je zamenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Marko Srdarević.
- Juče nakon dojave da se naoružana osoba kreće po Varošu snimak smo prosledili ljudima na terenu. I odmah pokrenuli potragu. Vrlo brzo smo otkrili ko je to. Zasad ne možemo da razgovaramo o motivu. Imamo još 3 osobe na kriminalističkom istraživanju, njih ne dovodimo u vezu s krivičnim delom ali oni imaju saznanja o tome - rekao je Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije.

Informer

 

Otkrio je da su oštećena i dva privatna vozila u kojima su bili ljudi.

- Radi se zalutalim mecima. Na mestu događaja nađeno je 36 čaura - otkrio je.

- Ove tri privedene osobe nemaju veze s izvršenjem ubistva, ali imaju veze s nekim drugim krivičnim delom koja imaju veze s krivičnim delom trostrukog ubistva. Jedna od tih osoba možda je isto bila meta napada - rekao je Matković.

- U 45 minuta smo saznali na kojim adresama bi se osoba mogla nalaziti, našli smo 4 mesta, istovremeno smo ušli u 4 objekta, u neke i nasilno u jednom smo ga našli. Znači otkad smo potvrdili identitet trebalo nam je 45 minuta za hapšenje. Zatečen je u društvu više osoba u kafiću Borsalino. I njegov brat je bio tamo - rečeno je na konferenciji za novinare.

Podsetimo, Filip Zavladav uhapšen je zbog sumnje da je ubio tri muškarca u centru Splita. Mediji su preneli da bi motiv ovog krvavog pira, kakav se ne pamti u ovom gradu mogao biti pokušaj mladića da zaštiti svog brata, koji je bio u sukobu sa ubijenima. U celoj priči pominju se i droga i zelenašenje, ali ništa od toga nije zvanično potvrđeno.

 

Tagovi: