14.01.2020.

15:29

Foto:

Planeta

SRBI U REGIONU IZLOŽENI PROGONU, POSEBNO U CRNOJ GORI I HRVATSKO! Samo Mađari i Rumuni poštuju njihova prava!

- Sa izuzetkom Mađarske, Rumunije i u određenom kratkom periodu Albanije, u većini slučajeva su politička prava opadala u ovih skoro 12 godina koliko se time bavimo. Razloga je puno, a najvažniji su procesi nastanka nacija u Bosni, Hrvatskoj, na Kosovu i Metohiji i u Crnoj Gori. Tamo se krše sopstveni zakoni i Ustavi čime se obespravljuje srpski narod - ocenio je on.

U Crnoj Gori, dodaje on, već godinama traje potpuno obespravljivanje srpskog naroda, od njihove građanske neravnopravnosti do toga da čak nemaju ni pravo nacionalne manjine iako u CG ne postoji nacionalna većina", kaže on i dodaje da bi Srbi trebalo da budu konstitutivni narod u Crnoj Gori , kao što su Albanci u Severnoj Makedoniji ili Srbi, Hrvati i Bošnjaci u BiH.

PATRIJARH IRINEJ: NAROD JE SPREMAN DA BRANI SVOJE SVETINJE, ne samo rečima, već i životima. Ovo zlo u Crnoj Gori ima i jedno dobro, probudilo je veru i kod onih koji nisu znali da je imaju!

Međutim, on dodaje, srpski jezik i pismo su izbrisani, Srbi su predmet kampanja mržnje, njihova crkva je obespravljivana, a Zakon o slobodi veroispovesti, donet je na isti način kao i Zakon o državljanstvu.

- Negiraju se Srbi i Srbija i samo zbog njih se donosi taj zakon - ocenio je Antić u izjavi za Tanjug.

On dodaje da u ovom momentu imamo nešto "što nismo od Miloševićevog vremena imali, a to je da se vlast u Srbiji solidariše sa Srbima".

Ipak, smatra Antić, vlast ne radi dovoljno.

Tagovi: