16.01.2020.

12:22

Foto:

Planeta

ŠIPTARSKO LUDILO! Salji Beriša odlepio: VUČIĆ JE IZDAJNIKU RAMI NAREDIO DA TUŽI HARADINAJA!

 

Beriša je na Fejsbuk stranici naveo da je to veliko poniženje za svakog Albanca, Albaniju i Kosovo.

- Ova tužba koju je naručio Beograd, poslednji je u nizu akata narodne izdaje, počinjene protiv nezavisnog Kosova, njegovog teritorijalnog integriteta i suvereniteta - napisao je Beriša na Fejsbuku.

Beriša je dodao je da srpski predsednik Aleksandar Vučić stoji iza napada koji dolaze iz Tirane.

- Vučić je naredio izdajniku da hitno podnese tužbu protiv kosovskog premijera. Prijatelji, svaki sat koji provedete držeći ovog izdajnika na čelu narko-vlade je poniženje za svakog Albanca, za Albaniju i Kosovo - napisao je Beriša.

Podsetimo, albanski premijer Edi Rama podneo je Osnovnom sudu u Prištini tužbu protiv odlazećeg premijera takozvanog Kosova Ramuša Haradinaja zbog kleveta o navodnoj razmeni teritorija

RAMA TUŽIO HARADINAJA ZBOG KLEVETE! Traži obeštećenje, jer su mu povređeni čast, ugled i dostojanstvo!

Rama u tužbi na više od 30 strana, kako prenosi Gazeta Ekspres, zahteva obeštećenje, ističući da su mu povređeni čast, ugled i dostojanstvo zbog javnih istupa i kleveta kosovskog premijera, prenosi Kosovo onlajn.

U tužbi se ističe da je Haradinaj u nekoliko emisija emitovanih u oktobru prošle godine govorio o razmeni teritorija između Beograda i Prištine, optužujući Ramu da je sa Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vučićem pokrenuo ideju o razmeni teritorija.

Prema tužbi, "kosovski premijer je autor i lice koji je javno širilo optužbe o konkretnim činjenicama koje su u više navrata i direktno i indirektno u javnosti stvorile lažnu sliku da je predsednik Vlade Republike Albanije u službi ideje na štetu interesa albanske nacije uopšte i Kosova".

Tagovi: