04.02.2020.

11:43 >> 13:24

Foto:

Planeta

OVO NEVREME TUTNJI KA SRBIJI, IZDATO UPOZORENJE! Vetar čupa stabla, grmi, pljušti kiša - DEO BALKANA VEĆ U HAOSU!

Kiša i jugo već počeli u Rijeci, gde su se na moru podigli veliki talasi. Nevreme je počelo i u Zagrebu gde pada jaka kiša, duva jak vetar, ali i grmi i seva. 

Kako javlja eMedjimurje, nevreme je i u Čakovcu. Tamo je jak vetar iščupao veliko drvo kod čakovečke škole. 

Hladni talas sa padavinama ide i ka Srbiji, od danas popodne do srede ujutru u našoj zemlji će temperatura pasti za čak 15 stepeni!

Podsetimo, meteorolozi za sutra prognoziraju perokret i znatno hladnije, oblačno i vetrovito vreme - na severu mestimično sa kišom i susnežicom, u ostalim krajevima sa snegom.

U nižim predelima centralne i južne Srbije doći će do stvaranja, a na planinama do povećanja visine snežnog pokrivača. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar uz stvaranje snežnih nanosa u planinskim predelima. 

Informer


U Vojvodini od sredine dana, a u centralnim i zapadnim krajevima uveče i tokom noći prestanak padavina, uz istovremeno smanjenje oblačnosti. Najniža temperatura od 0 do 4 stepeni, najviša od 3 do 8 stepeni.

U Beogradu će biti oblačno, hladno i vetrovito. U nižim delovima grada povremeno mešovite padavine, kiša i sneg, a u višim sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača.


 

Tagovi: