06.02.2020.

11:34

Foto:

Planeta

ORKANSKA OLUJA RAZBILA REGION! Vetar odneo tanker, leteli krovovi! Strašni prizori iz Hrvatske, BiH i Crne Gore! (VIDEO)

Tokom dana se očekuje smirivanje vetra, a za petak i subotu se očekuje stabilizacija vremena. Na Paškom mostu izmereni su udari od 217 km/h, a na Svetom Juri, na Biokovu 201 km/h.


Jaka bura odnela je tanker koji pluta u Kaštelanskom zalivu. Kako javlja splitska Slobodna Dalmacija, brod je bacio sidra, ali se nalazi pramcem suprotno od smera vetra, što je neubičajeno u ovakvim situacijama.

Makarska je jedini veći grad u zemlji u kojem su udari bure lokalno bili blizu 200 km/h.

Rezultat svega su štete po gradu u vidu oštećenih automobila, slomljenih reklama i brojnih srušenih stabala, javila je Dalmacija Danas. Noćašnja temperatura na Svetom Juri na Biokovu pala je na -13°C, a uz vetar prosjeka 26,9 m/s osećaj hladnoće bio je ekstremnih -29°C.



Na obali i u priobalju zatvorene su brojne saobraćajnice, a olujni vetar prouzrokovao je velike probleme i u unutrašnjosti zemlje. Materijalne štete ima širom Hvatske.


Štete su zabeležene i u drugim gradovima na području Hercegovine, a zbog snažnog vetra izdato je upozorenje za područje cele BiH.

Tagovi: