09.02.2020.

10:45

Foto:

Planeta

ZEMLJOTRES U HERCEGOVINI! Najjači udar kod Ljubinja, treslo se i u okolnim zemljama!

Epicentar je bio 16 kilometara od Ljubinja, nekih 77 kilometara južno od Sarajeva, na dubini od dva kilometra. Zemljotres se osetio snažno i u Trebinju, ali i duž cele obale. Potres se osetio i u Hrvatskoj, posebno u Dubrovniku. 

OPET SE TRESE ALBANIJA! Jak zemljotres kod luke Drač!

Kao što je poznato, ovaj deo zemlje je seizmički aktivan, s obzirom na to da se i prošle godine, i to u novembru i decembru, treslo. Tada, kao i sada nije bilo žrtava niti veće materijalne štete.

(VIDEO) ZEMLJA SE TRESE, A NA NEBU RAZAPETI ISUS! Ovo je više uplašilo stanovnike Kariba nego i zemljotres i cunami! UBEĐENI SU DA DOLAZI SUDNJI DAN!

I u drugim delovima sveta jutros je bilo zemljotresa. Zemljotres jačine 6,2 stepena pogodio je oblast 122 kilometara južno od Kokopoa u Papua Novoj Gvineji, saopštio je danas Američki geološki zavod.

Zemljotres je registrovan na dubini od 31,3 kilometara.

Podsetimo, na Balkanu su u poslednja dva meseca primetni potresi različitih jačina.

U zemljotresu jačine 6,4 stepena po Rihteru koji je pogodio Albaniju 26. novembra poginula je 51 osoba, više od 13.000 ljudi ostalo je bez krova nad glavom, a više od 14.000 objekata je oštećeno i to je bio u ovom periodu jedan od najrazornijih zemljotresa na Balkanskom poluostrvu.

Tagovi: