12.02.2020.

11:56

Foto:

Planeta

SANADER NA SUDU ispričao kako je stekao PRVI MILION!

Sanader, koji danas govori o svojoj imovini, između ostalog je ispričao kako je stekao prvi milion evra. Pričao je šta o svom životu u Austriji i povratku u Hrvatsku početkom 90-ih godina. 

"Ja sam kao student, s 23 godine počeo da radim za Sportske novosti, bio sam dopisnik za njih iz Austrije. Nije to bio veliki novac, ja sam taj novac držao na računu u Zagrebačkoj banci, dva ili tri puta godišnje bih ga pokupio. Bio sam i u uredništvu studentskog lista", rekao je Sanader.

Kazao je da je predavao i veronauku, a potom se zaposlio u marketinškoj agenciji i da je za više godina zaradio oko 60.000 evra.

Rekao je i da je bio suvlasnik eksport-import firme Vapag GMBG, s još četiri suvlasnika, da su osnovali građevinsku firmu KCBS i gradili kuće u Austriji.

"Zbog porodičnih razloga sam odlučio da se vratim u Hrvatsku. Napravili smo nekoliko kuća s više stanova, isplaćen sam s oko milion evra“, kazao je Sanader.

Podsetimo, ponovljeno suđenje za izvlačenje oko 70 miliona kuna (oko 9.390.000 evra) iz državnih institucija i kompanija preko marketinške agencije Fimi media formalno je počelo krajem januara. Svi optuženi, među kojima i HDZ kao stranka, ponovno su negirali krivicu. Na prvom suđenju su 2013. godine nepravosnažno osuđeni, Sanader na devet godina.

Tagovi: