13.02.2020.

21:03

Foto:

Planeta

(FOTO/VIDEO) TRGOVI I ULICE PRETESNI DA PRIME SVE KOJI SU USTALI PROTIV MILA, NA LITIJAMA 200.000 LJUDI! Sa Srbima i Crnogorcima šetaju i muslimani...

Procenjuje se da će na ulicama biti između 150 i 200 000 hiljada građana Crne Gore koji na miran i dostojanstven način, ikonama, molitvom šalje režimu poruku - da će svoje svetinje braniti od otimačine koja je predviđena ovim nakaradnim zakonom.

Podsetimo, nakon Božića litije se organizuju dva puta nedeljno- četvrtkom i nedeljom.

Hiljade građana okupilo se u Podgorica, a u odbranu svetinja krenuli sa sa krstom Svetog Vasilija Ostroškog. 

Informer

Beranaci u gotovo neverovatno dugoj litiji iskazuju dostojanstveno svoj tihi protest povodom skandaloznog načina na koji je u Skupštini Crne Gore usvojen, najblaže rečeno, sporni Zakon o slobodi veroispovesti. Bez obzira na radni dan u Beranama je u porti manastira prisutno čak oko 15.000 građana!

Duga kolona u kojoj su bile na hiljade vernika ali i građana muslimanske i rimokatoličke veroispovesti, uputila se u litiji od Sabornog hrama Svetog Simeona mirotočivog do manastira Đurđevi stupovi. Zadužbina velikog kneza Prvoslava, sinovca Nemanjinog, kao i porta zdanja, bili su pretesni sa prime sve one koji su želeli da prisustvuju molebanu za spas SPC, njenih svetinja, vernika i svih onih koji ih brane, ali i za spas duša onih koji su smislili pakleni nečuveni atak na kanonski jedinu priznatu crkvu u Crnoj Gori, instituciju koja tradicionalno, po svim ispitivanjina, sa svojim mitropolitom Amfilohijem, uziva najveće piverenje građana. Daleko veće nego ostale državne institucije.

Informer

Ustao je Mojkovac za odbranu svetinja: Štitaričani prošetali pored kuće premijera Markovića. Na putu do Mojkovca, Štitaričanima su se pridružili meštani Podbišća, a litija je prošla i pored kuće premijera Duška Markovića čija je Vlada i usvojila ovaj tzv. zakon

Bijelo Polje masovno izašlo na litiju. Procenjuje se da je  učestvovalo više od 10.000 ljudi. Kolona je prošetala od crkve Svetog Petra i Pavla do crkve svetog Nikole na drugom delu grada.

Informer

Na ulicama Pljevalja, u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, bilo je hiljade građana. Okupljanje je proteko bez duhovne muzike i skadniranja u znak pijeteta prema sugrađanima koji su u sredu veče tragično izgubili život

Kolona vernika u Plužinama takođe je poslala poruku crnogorskom režimu - da od svoje borbe za očuvanje svetinja neće odustati.

Informer

Žabljak je masovno na litiji, kao i Andrijevica gde svim srcem brane svetinje. 

I jug Crne Gore brani svetinje. Više hiljada građana Herceg Novog učestvovalo je u litiji, a kolona vernika je bila nepregledna.

Identična slika je i u Baru i tamo je kolona nepregledna!!!

Tagovi: