25.02.2020.

12:14

Foto:

Planeta

HAOS U SARAJEVU ZBOG SUMNJE NA KORONAVIRUS! Đaci se sa ekskurzije u Italiji vratili s povišenom temperaturom?! NIKO IH NIJE PREGLEDAO! Poslali ih u školu, pa vratili kući!

Deca su prethodno puštena u školu, a naknadno vraćena kući.

Direktor ove škole Sabahudin Dino Bakal potvrdio je Patriji da mu je “juče savetovano iz Epidemiološke službe da decu pošalju kući i da je najvažnije da u ovom trenutku niti jedno dete nije bolesno, niti ima simptome gripa”.

“Deca nisu pregledana, a vidim u Hrvatskoj su učenici koji su boravili u Italiji pregledani od strane zdravstvenih radnika i epidemiologa, te su vraćeni na nastavu jer su zdravi. Ja ću sada kontaktirati naše službe da se deca pregledaju i da se odluči o daljim koracima”, rekao je Bakal.

Direktor je, kako kaže, usled umora otvorio bolovanje, jer mora da opravda izostanak s posla. Nada se da će sva deca ostati zdrava i da će što pre krenuti na nastavu.

U međuvremenu, na društvenim mrežama sinoć pojavila se informacija da su se deca s ekskurzije vratila s povišenom temperaturom i da roditelji strahuju od koronavirusa. Jedan od statusa na društvenim mrežama, uznemirio je brojne roditelje, kako ove škole, tako i ostalih u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini.  

"Poslati decu u školu koja su dan ranije došla iz Milana… Deca su danas (ponedjeljak, op. a.) došla u školu s temperaturom od 40 stepeni. Ko je trebao da reagujea? Zašto da sada roditelji druge dece strepe? Pa i da je obični virus, deca bi trebalo da ostanu kod kuće", pisalo je u jednom od statusa.

Tagovi: