27.02.2020.

13:31

Foto:

Planeta

DODIK: Banjaluka nikad nije bila šeher, uvek će podržavati Vučića, a ne Izetbegovića!

Dodao je da u Republici Srpskoj nema niti jedan plan za secesiju, te da nije donesena nijedna odluka u tom pravcu i posvećeni su izvornom Dejtonu.

"Republika Srpska ima legitiman cilj da preferira izvorni Dejton i nadležnosti. Mnogi smatraju da je BiH već propala zemlja, a u Sarajevu nisu srećni zbog toga. Ja nikada nisam pozivao na oružje kao što je to radio Izetbegović. Oni brane ''Islamsku deklaraciju'' i islamsko uređenje, ali neće doživeti da se BiH dodatno militarizuje", kazao je Dodik.

Istakao je da deo međunarodne zajednice provodi politiku bošnjačkih lidera u BiH.

"Najsvežiji primer je sinoćnja izjava Valentina Incka koji je odmah nakon obraćanja Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića i Željka Komšića ponovio isto što su i oni govorili", rekao je Dodik.

On je konstatovao da se Incko samo pojavi da etablira ono što su oni rekli. Istakao je da se u BiH putem institucija kao što je Ustavni sud BiH donose odluke koje su antiustavne.

"Srpska se mora odbraniti, ovo je ključni trenutak. Ne možemo prihvatiti odluku Ustavnog suda jer je ona neustavna. Ustavnom je definisano da imovina pripada entitetima. Mi nismo izazvali ovu situaciju već neki drugi i odbacujemo napade na Republiku Srpsku", poručio je Dodik na konferenciji za novinare koju je RTRS prenosila uživo.

Tagovi: