29.02.2020.

07:59

Foto:

Planeta

MILOVA POLICIJA BLOKIRALA CRNOGORSKU GRANICU! Zabranjen ulazak svima koji danas idu na litije! Sa prelaza Jabuka vraćeni članovi beogradskog hora! (FOTO)

- Ulazak u Crnu Goru neće biti dozvoljen nijednoj osobi za koju se ustanovi da ide na skup SPC. Nećemo dozvoliti ulazak ni organizovanim grupama koje dođu autobusima, kombijima. Bezbednosna procena je da im ne treba dozvoliti da uđu u našu zemlju – objavili su režimski mediji u Crnoj Gori.

Da je ova informacija tačna govori i činjenica da je Beogradski muški hor jutros vraćen sa granice, na graničnom prelazu Jabuka, i da im je zabranjen ulazak u Crnu Goru, javlja portal IN4S.

Nemanja Marinković, jedan od članova Beogradskog muškog hora, objavio je na svom Fejsbuk profilu da su ih vratili sa granice bez obrazloženja i da su im poručili: „Ne možete ući u Crnu Goru i ne pokušavajte da uđete na drugim prelazima„.

Informer

Podsetimo, danas se u Podgorici, povodom slave Mitropolije crnogorsko-primorske, odnosno praznika Svetog Simeona Mirotočivog organizuje tija. Njapre će u 9 sati, u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici biti održana liturgija koju će predvoditi mitropoliti Onufrije i Amfilohije, a nakon toga, u 11 časova, mitropolit Onufrije će predvoditi krsni hod do manastira na Nemanjinom gradu, mesta rođenja rodonačelnika svetorodne loze Nemanjića.

Poseta mitropolita Onufrija, najvećeg svedoka i ispovednika jedinstva Crkve u današnjem pravoslavlju, ujedno je i podrška borbi za odbranu svetinja u Crnoj Gori.

Sve o dogažajima u Crnoj Gori čitajte OVDE.

Tagovi: