29.02.2020.

08:41

Foto:

Planeta

(FOTO) SVIĆE, SVIĆE RUJNA ZORA! Beranci u rano jutro krenuli na veliku svetosimeonovsku litiju u Podgorici!

Mitropolija crnogorsko-primorska organizuje svečanu proslavu Svetog Simeona Mirotočivog u Podgorici a, kako je saopšteno, ove godine Svetosimeonovska litija ima poseban značaj, jer se odvija u atmosferi borbe Crkve za odbranu svojih svetinja i protiv bezakonog Zakona o slobodi veroispovesti.

Informer

- Ovogodišnja litija nosi sa sobom i nemerljivu radost. Došao nam je najveći svedok i ispovednik jedinstva Crkve u današnjem pravoslavlju, mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije. On je sa četvoricom svojih episkopa došao u posetu Crnoj Gori, i doneo blagoslov ukrajinskih svetinja, pružio podršku Crkvi u Crnoj Gori u odbrani svetinja - saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Informer

 

Mitropoliti Onufrije će predvoditi veliku litiju ulicama glavnog grada sa početkom u 11 sati. Pre toga u Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja, služiće se Sveta arhijerejska liturgija, koju će služiti veliki broj arhijereja Ukrajinske Pravoslavne Crkve moskovske Patrijaršije i Srpske Pravoslavne Crkve.

Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je sve crkvene opštine da organizuju verni narod da uzme učešće u ovom istorijskom događaju, saopšteno je iz Mitropolije.

Tagovi: