15.03.2020.

19:58

Foto:

Planeta

POTPUNA BLOKADA U CRNOJ GORI! Zatvaraju granice, tržne centre, restorane, kafiće

- U Crnoj Gori činimo sve da odložimo pojavu korona virus, a kada ga registrujemo da sprečimo njegovo širenje. Crna Gora s pažnjom prati i analizira iskustva drugih i traži najbolja rešenja - poručili su nadležni, prenosi RTCG.

Kazao je da su već uvedena ograničenja i mere su bile opravdane i da su za to dobili potvdu od građana.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje (IJZ), u Crnoj Gori i dalje nema registrovanih slučajeva obolevanja od koronavirusa.

ŠOKANTAN SNIMAK IZ ITALIJE! Za starije od 80 godina nema mesta u bolnicama, NOVINE PREPUNE ČITULJA! (VIDEO)

Informer

Kako je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazala dr Radica Raičević juče je u laboratoriji IJZ-a testirano pet osoba, svi rezultati su negativni.

Iz Instituta za javno zdravlje (IZJ) ranije su savetovali građane da ne podležu dezinformacijama o virusu, ali da ozbiljno shvate situaciju i prate njihove i instrukcije zdravstvenih vlasti.

- Onog trenutka kada se otkrije prvi slučaj korona virusa u Crnoj Gori, javnost će odmah biti informisana - poručili su iz IZJ.

Podsećamo, Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti donelo je odluku da se od 16. marta, na najmanje 15 dana, prekine rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama, zabranilo je sva javna okupljanja u Crnoj Gori, posete u bolnicama i zatvorima, i uplovljavanje svih kruzera i jahti.

SVE O KORONAVIRUSU PROČITAJTE OVDE