22.03.2020.

18:03

Foto:

Planeta

DUPLA KATASTROFA POGODILA HRVATSKU! UKUPNO 254 OSOBE ZARAŽENE KORONAVIRUSOM i 30 POTRESA U ZAGREBU! Plenković: Imamo konbinaciju DVE KRIZE!

- Imamo kombinaciju dve krize. Imamo 254 zaražena - kazao je Plenković i dodao da je Dom na Savi spreman za prihvat svih čiji su stanovi oštećeni u današnjoj seriji zemljotresa.

Plenković je rekao da su otvoreni brojevi telefona na koje građani mogu da dobiju sve informacije.

- Mi ćemo osigurati u centru grada sigurnosni razmak od zgrada. Videli ste da će i vreme biti loše, biće i jak vetar. Dronovima ćemo snimiti kompletnu situaciju. Držite se što dalje od zgrada, jer preti opasnost od pada fasada - rekao je.

Bilo je, kazao je, 30-ak potresa od jutra, a popodne se osetio još jedan.

- Apelujem da budete oprezni, stiže hladno vreme, nije realno da ljudi budu na ulici. Budite izrazito oprezni. Nemamo garancije šta će se zbivati dalje. Budite oprezni, budite u kućama oni koji smatraju da mogu. Nemojmo zaboraviti epidemiju korona virusa - ona je opasna i ne dozvolimo da nam se dozvoli italijanski scenario - rekao je Plenković.

NOVIH 19 SLUČAJEVA KORONAVIRUSA U HRVATSKOJ! Jedno vreme sistem testranja nije radio ZBOG ZEMLJOTRESA KOJI JE POGODIO ZAGREB!

Ministar zdravja Vili Beroš je rekao da nije bilo velikih oštećenja u bolnicama.

- Obezbedili smo pružanje adekvatne zaštite. Svi bolesnici I radnici koji su izašli na otvoreni prostor polako se vraćaju. U Klinici za infektivne bolesti je intenzivna u dobrom stanju. Situacija je pod nadzorom. Imamo dvoje novorođenčadi. Sva novorođenčad je zbrinuta. Nije bilo žrtava, osim devojčice koja je hosipitalizovana I na tretmanu - rekao je Beroš.

Ministar Davor Božinović je rekao da je u svim službama angažovano 2.500.

- Borimo se s dve krize, jedna je nevidljiva, druga je nepredvidljiva. Mi se nadamo da će potresi biti manjeg intenziteta od prvog. Vojska, policija i civilna zaštita, biće na visini zadatka - rekao je Božinović.