26.03.2020.

17:23

Foto:

Planeta

POLICIJA HITNO PODIGLA DRONOVE ZBOG KONTROLE KORONAVIRUSA! Devet osoba napustilo opštinu Tuzi i pored zabrane!

Podgorička policija je, 25. i 26. marta, 16 lica koja imaju prebivalište na teritoriji Opšine Tuzi zatekla u Podgorici. Oni su na taj način prekršili zabaranu i protiv njih su podnete krivične prijave.

Sva lica su zatečena na području naselja Zeta i Konik. Krivične prijave su podnete protiv N.R. (22), F.M. (67), L.M. (54), R.N. (25), M.N. (55), I.A. (23), S.Š. (20), A.K. (26), A.Lj. (46), V,Lj. (38), D.G. (60), V.G. (60), G.P (31), D.L. (49), O.G. (38) i E.B. (28), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Sva lica su upozorena i ispraćena na adresu prebivališta.

Crnogorska policija svakodnevno sprovodi aktivnosti na kontrolisnju poštovanja privremenih mera o sprečavanju širenja korona virusa u Crnoj Gori. Svi rapoloživi kapaciteti Upave policije su danonoćno angažovani na ovim zadacima i u ovoj misiji biće istrajni jer zdravlje svih građana je prioritet svih nas.

Policija od danas, pored blokada puteva i redovnog patroliranja nadgleda i snima Opštinu Tuzi dronom iz vazduha. Na ovaj način pokriveni su svi alternativni putevi i područja koja se graniče sa ovom Opštinom, kako bi se evidentirala i procesuirala eventualna kršenja mere zabrane građanima Opštine Tuzi izlazak iz objekata stanovanja i izlazak sa teritorije Opštine  Tuzi.