01.04.2020.

15:05

Foto:

Planeta

I HRVATI ZGROŽENI ZBOG NAPADA NA DOKTORKU DARIJU KISIĆ TEPAVČEVIĆ! JUTARNJI LIST: Ono što joj se događa je za gađenje, a GOSPOĐA JE VRHUNSKI STRUČNJAK!

Iz nedelje u nedelju, svaki dan, srpsku javnost o vanrednoj zdravstvenoj situaciji zbog pandemije koronavirusa, između ostalih, izveštava i vodeći epidemiolog, prof.dr Darija Kisić Tepavčević.

Nažalost, umesto o njenom znanju i stručnosti, korisnici društvenih mreža u Srbiji bave se - Darijinim izgledom - i to na najgori, vrlo ponižavajući i seksistički način, piše hrvatski portal Jutarnji.hr, poredeći dr Kisić Tepavčević sa svojim vodećim infektologom, prof. dr sc. Alemkom Markotić, direktorkom Klinike za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Osim spoljnog izgleda, smeta im i njeno poreklo - naime, Kisić Tepavčević, članica kriznog štaba Vlade Republike Srbije u epidemiji koronavirusa, rođena je 1975. godine u Sarajevu - pa je Tviter ovih dana prepun uznemirujućih komentara poput ovih: "isfrizirana Bosanka" i "srbaljski ekspert doš'o iz Bosne".

Inače, Darija Kisić Tepavčević je Medicinski fakultet u Beogradu završila 2001. godine, epidemiologiju je magistrirala 2006., a doktorirala je na području proučavanja multiple skleroze.

Na spomenutom fakultetu trenutno je vanredna profesorka, a radi i kao zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut".

Međutim, iako je i autorka više od 100 naučnih radova, društvene mreže u komšiluku "užarene" su od negativnih komentara koji nemaju apsolutno nikakve veze s odgovornim poslom koji dr Kisić Tepavčević obavlja.

- Nalickana lapsus Brena... Izgleda kao jeftina porno glumica, a znanja o virusima ima manje od Dare Bubamare... Srećom, kur**ma je kratak rok... Svaki dan obučena kao najveća drolja...

Još jedna masna Brenulja - ona bar vrišti pa čovek ima izbor da je nikad ni ne čuje, a ova bi, Bože pomozi, i lečila. Rezervišite grobara - ovo je samo deo uvreda koje epidemiolog Kisić Tepavčević redovno dobija na Tviteru, navodi Jutarnji.

BONUS VIDEO: