08.04.2020.

14:03

Foto:

Planeta

ŠOK U POŠTI! Zaražena žena ušetala, obavila šta je trebalo pa rekla da ima koronu

Prema izjavama očevidaca, nakon što je obavila šta je trebala, o svome je stanju obavestila prisutne. Pošta je zatvorena i pozvan je epidemiolog.

- U pošti se nalazila osoba koja je bila zvanično bolesna i u samoizolaciji, znači nije smela da napušta stan. U jutarnjim satima žena je došla da plati račune i kada je platila rekla je da je zaražena koronavirusom i da se sve dezinfikuje Čovek jednostavno više ne zna šta bi rekao. Molim vas svi koji ste bolesni, ostanite kod kuće - rekao je za HRT zapovednik Civilne zaštite Novog Zagreba Valentin Rajković, dodavši da su dobili uputstva da popišu sve osobe koje su bile u tom trenutku u pošti.

Informer

Oni će morati da budu u samoizolaciji.

Krešimir Damjančić, vođa Odeljenja za odnose s javnošću Hrvatske pošte, rekao je novinarima kako je u poštu u Zapruđu ušla korisnica koja je želela da faksom pošalje lekarsku dokumentaciju osobe koja je pozitivna na koronavirus.

- Mi smo u skladu sa našim procedurama koje su usaglašene sa Službom civilne zaštite, odmah ih obavestili. Oni su zatvorili poštu koja će se sada biti dezinfikovana-  rekao je Damjančić.

VIŠE O KORONAVIRUSU MOŽETE DA PROČITATE OVDE.

BONUS VIDEO: