05.05.2020.

15:58

Foto:

Planeta

KORONA DERNEK ŠOKIRAO JAVNOST A NJIH KOŠTAO FUNKCIJE! Smenjeni hirurg Jusuf Šabanović i dr Nihad Fejzić (VIDEO)

Šabanović je sinoć organizovao žurku povodom svog rođendana u jednom sarajevskom restoranu i tako prekršio sve naredbe i preporuke u cilju suzbijanja koronavirusa.

On je odmah jutrus razrešen dužnosti šefa Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, potvrdila je za sarajevski portal Klix direktorka KCUS Sebija Izetbegović.

Ona je objasnila da je Šabanović razrešen te dužnosti zbog nepoštovanja mera i opasnosti za zaposlene u KCUS i bolesnike.

Šabanović je upućen u izolaciju i pod nadzor epidemiologa.

- Pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status u društvu. KCUS principijelno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično. Ne želimo da bilo ko neodgovornim ponašanjem ugrozi dosadašnje izvanredne rezultate u borbi protiv COVID-19 koje smo postigli-  naveli su iz KCUS-a.

Postupak Šabanovića osudila je i Lekarska komora Kantona Sarajevo, jer je, kako navode, potencijalno ugrozio epidemiološku situaciju, odnosno zdravlje svojih pacijenata i kolega.

I ministar zdravstva Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović razrešio je danas doktora Nihada Fejzića,koji je takođe bio na proslavi, dužnosti članstva u Naučnom telu Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane korona virusom.
 

BONUS VIDEO: