13.05.2020.

12:44

Foto:

Planeta

DVOJICA SVEŠTENIKA U NIKŠIĆU ZDRAVSTVENO LOŠE! Intervenisala HITNA POMOĆ, jedan od njih U BOLNICI?!

Taj savet je saopštio da prati, po sopstvenoj inicijativi, postupanje policijskih službenika i poštovanje prava zadržanih osoba u Centru bezbednosti Nikšić.

"Službenici policije reagovali su odmah i HMP je stigla u najkraćem roku. Lice je primilo odgovarajuću terapiju i nastavljen je njegov boravak u prostorijama za zadržavanje.

Sveštenik S.J. iz zdravstvenih razloga nije saslušan od državnog tužioca. Kada se ta aktivnost realizuje policijski službenici će postupati po nalogu tužioca i uz puno poštovanje i zaštitu njegovog zdravlja”, navodi se, između ostalog, u saopštenju Saveta.

Kako "Vijesti" pišu, sveštenik S. J. nije ispitan jer je u bolnici, a prema nezvaničnim saznanjima advokati sveštenika su uložili žalbe na presudu o zadržavanju i o njima će se sudija izjasniti. Još uvijek se čeka odluka tužioca da li će sveštenici biti privedeni kod sudije za istragu ili ne.

Podsetimo, nakon više od dva sata saslušanja u Centru bezbednosti i kod tužioca u Nikšiću, episkopu Episkopu budimljansko-nišićkom Joanikiju i nikšićkim sveštenicima, određeno je zadržavanje do 72 sata. Njima se na teret stavlja da su prekršili naredbu vladinog Nacionalnog koordinacionog tela o zabrani okupljanja.