13.05.2020.

15:40

Foto:

Planeta

MOLIMO SE ZA OKONČANJE VIRUSA BEZAKONJA I NEPRAVDE! Episkopski savet SPC u Crnoj Gori poručio: Zapanjeni smo postupkom policije, PUSTITE VLADIKU I SVEŠTENIKE!

"Zapanjeni ovakvim postupkom Uprave policije tražimo da se privedeni sveštenici na čelu sa vladikom momentalno puste na slobodu. Jasno je svima da se njihovim zadržavanjem stvara atmosfera progona i da država demonstrira golu silu, podstičući građanske sukobe, narušavajući dostojanstvo slobodnog građanina i verujućeg čoveka",  navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Episkopski savet kaže da u ovom trenutku, kao i sav narod, nemaju druge misli ni želje, nego da svi pritvoreni budu na slobodi.

(UŽIVO) POLICIJA BACILA SUZAVAC, RAZBIJENA BLOKADA PUTA, UHAPŠENO VIŠE LJUDI! Drama u Crnoj Gori posle hapšenja vladike Joanikija i sveštenstva!

Samo tako će, ističu, biti moguće život ljudi i vernog naroda vratiti u normalne tokove i uspostaviti dijalog sa vlašću.

Episkopski savet je pozvao sav verujući narod da se zbog ovakvog vandalskog čina državne vlasti - pomole Bogu.

"Saborno, za umnoženje ljubavi, za pomirenje i očuvanje mira među braćom, za iscelenje od svih virusa, posebno od ovog virusa bogomržnje i bratomržnje, kao i za puštanje na slobodu nepravedno pritvorenih. Biće to ujedno naša saborna molitva Gospodu za okončanje epidemije korona virusa kao i virusa bezakonja i nepravde", poručeno je u saopštenju.