15.05.2020.

21:50

Foto:

Planeta

MILOGORCI, NA ČEMU STE VI! HAPSE VLADIKE, PREBIJAJU NAROD, OTIMAJU SVETINJE, A ZA SVE IM KRIVA RUSIJA I, KO DRUGI DO, SRBIJA!

On je za RTCG rekao da Crna Gora želi sve probleme da rešava dogovorom, a ne konfliktom, u institucijama, a ne na ulici.

- Ta situacija izgleda složena, ali ne treba da nas pokoleba, Crna Gora ima odgovor na sve to, ovo je Crna Gora u 21. veku, Crna Gora kao evro-atlantska država, Crna Gora kao evropska država, Crna Gora izgrađenih institucija, Crna Gora koja u svom ovom prethodnom periodu i danas jasno govori i saopštava da mi imamo snage i potrebe i želje i opređeljenosti da sve ovo rešavamo u institucijama, a ne na ulicama - kazao je Simović.

On je dodao da je Vlada Crne Gore pokrenula dijalog sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom "na ekspertskom nivou i da on nije tako loše krenuo".

Simović je kazao i da je premijer Duško Marković u telefonskom razgovoru poručio mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju da će u slučaju kršenja zakona, reakcije državnih institucija biti jednake za sve.

Podsetimo, režim Mila Đukanovića žestoko se obračunava poslednjih dana sa SPC i Srbima, pa je tako uhapšen vladika Budimljansko-nikšićki Joanikije i osam sveštanika!

Protesti naroda zbog hapšenja sveštenika SPV pretvorili su se u pravi mali "ulični rat", a policija Mila Đukanovića je tom prilikom na narod bacala suzavac u brutalnio se obračunavala sa svima koji su se zatekli na ulici. 

Sada smo saznali da je za sve kriva Rusija, tačnije da Moskva uz, naravno, dežurnog krivca Beograd, stoji iza dešvanja u Crnoj Gori. U prvodu orimačine svetinja, hapšenja vladika, obračuna sa građanima koji protestvuju...

Ima li kraja ludilu Milogoraca!!!