20.05.2020.

18:48

Foto:

Planeta

ČOVIĆ OBAVESTIO DODIKA DA BIH "VISI O KONCU": HDZ U FBIH VIŠE NEMA PARTNERE! Srpsko-hrvatski razgovori u Istočnom Sarajevu, IZETBEGOVIĆ U PROBLEMU!

Dodik i Čović satali su se u Istočnom Sarajevu dva meseca od proglašenja epidemija korona virusa.

Posle sastanka Čović je novinarima rekao da je saradnja dve stranke na svim nivoima jako dobra, a da su danas tretirane neke ključne teme, među kojima je i slučaj migranata koji su se u BiH ponovo pojavili kao problem.

- Bojim se da ćemo paralelno sa pandemijom ponovo imati problem s izbegličkom situacijom. Afere koje dolaze iz Sarajeva od respiratora do drugih koje smo imali u poslednje vreme, nastoje se različitim spinovima transformirati u neke druge problem koje smo imali poslednjih dana - rekao je Čović, preneo je sarajevski portal Klix.

Naveo je da je i Bakiru Izetbegoviću rekao da, ako želimo bilo šta da uradimo, moramo da promenimo navike.

- Videli ste da neko i mimo konkursa smeni i imenuje druge ljude u CIK, taj proces će se nastaviti i mi moramo reći da se krši zakon, procedure i kriterijumi. Dogovore koje smo nekad napravili treba dalje proslijeđivati. Mi u Federaciji BiH nemamo više partnera, zbog toga nemamo vlast u HNK i FBiH - kazao je Čović.

Dodao je da kao osnova svega treba da bude obezbeđivanje što više rešenja za životne probleme, a što je moguće manje populizma.