10.06.2020.

14:01 >> 15:40

Foto:

Planeta

DRAMA U TIVTU, POLICIJA NA SVAKOM KORAKU! Vernici se okupili da brane krstionicu na Prevlaci, sumnjaju da će vlast krenuti u rušenje svetinje!

Na taj zaključak građane je, kako ističu, navela i jutrošnja akcija građevinskih inspektora i policije koji su porušili konak manastira Svetog Vasilija u Zoganju kod Ulcinja.

"Praktično na svakom skretanju od grada prema Prevlaci stoji po jedno patrolno vozilo, povučena je i Granična policija sa Aerodroma, a stižu i policijske snage iz Herceg Novog. U svetlu događaja u Ulcinju, možemo očekivati i napad policije na Krstionicu na Miholjskoj prevlaci“, rekao je otac Miajlo Backović u izjavi za IN4S.

Brojni očevici govore da je u Tivtu primećen je i komandir interventne jedinice iz Herceg Novog koji je prošle godine u aprilu komandovao napadom na Krstionicu.

Otac Miajlo je, zajedno sa vernim narodom, već na Krstionici. Pozvao je vernike da dođu, da se zajednički odupru režimskom ludilu i zaštite svetinje.

Policija u Tivtu u međuvremenu je demantovala navode da vrši opsadu grada. Kako su naveli "oni samo vrše redovne poslove iz svoje nadležnosti".

"Apsolutno su netačni navodi da policija vrši opsadu Tivta na lokaciji Miholjska prevlaka i da pruža asistenciju kako bi se srušila krstionica na ovoj lokaciji", rečeno je iz policije.