12.06.2020.

08:50

Foto:

Planeta

MANDIĆ VRAĆEN S CRNOGORSKE GRANICE JER JE BIO U SRBIJI! Hteli da ga strpaju u karantin, a niko ni da pisne dok se Milo nesmetano šetka po Evropi!

Naime, Granična policija je, u komunikaciji sa kolegama iz BiH, ustanovila da je Danilo Mandić ušao u Bosnu i Hercegovinu iz Srbije, dok nije registrovano kako je Andrija Mandić prešao srpsko-bosansku granicu, prenosi Pobjeda.

Mandićima je predočeno da obojica moraju u karantin – Danilo zato što dolazi iz zemlje veće stope inficiranih, a Andrija zato što je sa njim bio u direktnom kontaktu. Međutim, oni su odabrali da se vrate na teritoriju BiH, odnosno u Trebinje.

Ovo je još jedan primer selektivne upotrebe mera NKT-a. Podsetimo, nakon „baltičke“ turneje predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, nikome nije palo na pamet da mu predloži karantin, ili pak da ga testira na koronu.

A, identičnu situaciju imamo i nakon Đukanovićeve posete Belgiji.

Belgija ima 11.587.039 stanovnika, a 33.622 trenutno aktivna slučaja, što se nikako ne uklapa u „brojke“ koje su prihvatljive za IJZ, to jest – boravio je u državi sa brojem slučajeva koronavirusa većom od 25 na 100.000 stanovnika.

„Zašto se bune ovi Srbi kad zakon važi jednako za sve njih“, prokomentarisao je nedavno aforističar Blažo Papović.

Za Mila zakon ne važi.

Uostalom, on odavno nije Srbin, zaključuje portal IN4S.