13.06.2020.

11:58

Foto:

Planeta

ULOVIO "ČUDOVIŠTE IZ NERETVE"! Stručnjaci u šoku: OVO SE RETKO VIĐA! (VIDEO)

Kako ihtiolozi tvrde, ovo je neverovatan ulov, nešto što se retko viđa.

Portal "hbz-vijesti" ovu ribu naziva "čudovištem iz Neretve" i piše da je stanište ove vrste ugroženo s obzirom na to da je u toku pražnjenje jezera.

"Dok gledate slike i video ovog najnovijeg BiH fenomena, inspektori i nadležni zamislite se malo", poručuju majstori sa štapom.

Prema neslužbenim infomacijama, spominje se kako su ribari i ranije imali priliku da ulove jegulju, ali u neznanju i strahu bi kidali silkove kojima je uhvaćena, piše Bljesak info.

- Profesor Glamuzina koji lovi u donjem delu Neretve otkrio je da se takvi primerci zbog toga što se događa u delti Neretve više ne mogu pronaći ni u Neretvi, te da je ovaj ulov zaista fenomen - kazao je stručnjak za ribolov Jugo Brdar.

Buško jezero je, kako je već Brdar napomenuo, veoma zanimljivo pa su, kako je otkrio, u procesu izrade ribolovne osnove uspeli das pronađu i neke mikrovrste koje su praktično nestale iz Buškog jezera.

''Ubacivanjem novih alohtonih vrsta kao što su som, smuđ i slično, u velikom delu jezera su autohtone vrste nestale, ali uspeli smo da ih pronađemo", istakao je.