15.06.2020.

11:35

Foto:

Planeta

USIJANJE U CRNOJ GORI, ŠTA ĆE MILOGORCI URADITI SA POHAPŠENIM SVEŠTENICIMA?! Hoće li ih pustiti, ili poslati na robiju od najmanje 30 dana?!

Takve aktivnosti državnih crnogorskih organa, kako dodaje, treba tumačiti u skladu sa odlukama da se ruše objekti Srpske pravoslavne crkve(SPC), ali i u skladu sa politikom Vlade da se vrši nezakonita i neustavna preuknjižba i otimanje crkvenih hramova i drugih nepokretnosti.

- Apsolutno se radi o nezakonitim politički motivisanim odlukama, sa ciljem da se fizički odstrane sveštenici i parosi nadležnih parohija i crkvenih opština, kako bi se slomio duh naroda koji potpuno opravdano i zakonito dozvoljeno protestuje protiv neustavnog i vandalskog pokušaja otimanja svetinja koje pripadaju kanonskoj pravoslavnoj crkvi - tvrdi Kavarić.

Na pitanje kakva je dalja procedura nakon hapšenja sveštenika, advokat Kavarić je pojasnio da policijsko zadržavanje može trajati do 6 sati za prikupljanje potrebnih obavještenja i do 24 sata ukupno od lišenja slobode, kada su zadržane sveštenike dužni privesti prema nadležnom tužiocu koji treba da odluči o eventualnom produženju zadržavanja ili o puštanju na slobodu.

BAKIR NUDI SRBIMA DA SE ODREKNU SRBIJE, UČLANE U SDA I POD VOĐSTVOM BOŠNJAKA BRANE BOSNU! Alijin mali se pogubio, ILI SE SPREMA ZA... !

- Nadležni tužilac odlučuje o produženju zadržavanja do 72 časa od časa lišenja slobode, a nakon toga slijedi ili ukidanje zadržavanja, ili privođenje sudiji za istragu koji može produžiti pritvor do 30 dana - pojasnio je Kavarić.