16.06.2020.

15:11

Foto:

Planeta

BIVŠA PEVAČICA MAGAZINA KANDIDAT NA IZBORIMA! Evo na čijoj listi je Ljiiljana Nikolovska!

Njeno ime biće na listi levičarskog Radničkog fronta (RF), na poslednjem mestu u VIII izbornoj jedinici, a u RF oodsećaju da ovo nije prvi put da Nikolovska sarađuje s njima.

Na prethodnim predsedničkim izborima je poručila biračima da podržava Katarinu Peović (45). Rekla je da se radi o nepotkupljivoj kandidatkinji koja ima ozbiljnu nameru da menja postojeću situaciju. 

Mnoge je taj njen potez iznenadio jer pre Katarine, Ljiljana nije nijednoj opciji u Hrvatskoj izrazila podršku. Ipak, komentarisala je političku situaciju u Americi. Već neko vreme izražava protivljenje vlasti Donalda Trampa (74) i podršku demokrati Berniju Sandersu (78), čije je zauzimanje za socijalnu pravdu i javni interes prepoznala i kod Peović.

Ljiljana je na vrhuncu slave zbog ljubavi napustila tadašnju Jugoslaviju i preselila se u Kaliforniju, gde živi i danas. Nedugo nakon njenog odlaska, porodica Nikolovski je izbačena iz svog stana u Splitu kada je njen otac otišao u Makedoniju u posetu umirućem bratu.

Nakon brojnih pretrpljenih pretnji, maltretiranja i seljenja na relaciji Hrvatska-Makedonija-Beograd-SAD, hrvatsko pravosuđe je tek 2011. odredilo da se njenim roditeljima, Bori i Veri Nikolovski, vrati stan koji im je oduzet po istom principu kao što je to bio slučaj s brojnim drugim ljudima „nezgodnog“ prezimena.

Radnički front na izbore izlazi s koalicijskim partnerima Možemo, Novom ljevicom, ORaH-om, Zagreb je naš i Za grad.