30.07.2020.

13:07

Foto:

Planeta

IZ PROVODA KRENULI KOLIMA PO BUREK, PA NASTRADALI... Potresni detalji stravične pogibije četvoro mladih u Hrvatskoj!

Kako je priopćeno iz PU vukovarsko-sremske, 19-godišnji vozač je usled neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad automobilom "audi" đakovačkih registarskih oznaka, sleteo s puta i udario u porodičnu kuću. 

Usled udara, 19-godišnji vozač, 18-godišnja devojka na mestu suvozača, kao i 18-godišnji i 20-godišnji putnici na zadnjem sedištu smrtno su stradali na mestu nesreće. 

Kako nezvanično saznaje Glas Slavonije, četvoro mladih bilo je sinoć u kafiću u Vrbici i pri njegovom zatvaranju odlučilo je da u susedne Stare Mikanovce ode na burek i da devojku iz tog sela ujedno poveze kući. 

Seli su u "audi" koji je vozio mladi 19-godišnji Mrzovićanin i već po izlasku iz Vrbice razvili veliku brzinu zbog koje je automobil izleteo s puta i na ulazu u Stare Mikanovce udario u kuću koja je u izgradnji. Na putu između Vrbice i Mikanovaca je krivina, iza vrbičkog groblja.

"Za našu opštinu i sve porodice to je velika tragedija. Tragedija je da se nešto takvo desi starijim ljudima, a kamoli ovakvoj mladosti čiji je prosek 20 godina. U vreme kada nas mladi napuštaju trbuhom za kruhom, nama se događa da u isto vreme pogine četvoro praktično dece. Svim porodicama izražavamo naše najiskrenije saućešće", izjavio je načelnik Opštine Semeljci Grga Lončarević i dodao da će Opština proglasiti Dan žalosti i to na dan sahrane četvoro mladih.

"Zabili su se u temelje kuće u kojoj živi bračni par sa sinom. Porodica je zvala hitnu pomoć i policiju, a policija nas", rekao je za Dnevnik.hr Josip Palošev, zapovednik DVD-a Stari Mikanovci.

"Rezali smo lim, izvukli smo dvoje, ali za još dvoje smo morali u pomoć da zovemo kolege iz JVP-a Vinkovci. Mi imamo svoj alat, ali za ovo nam je trebala pomoć", kaže Palošev. Vatrogasci su na terenu bili do 6:45.

"Između kanala preko kojeg su preleteli i kuće ima osam metara. Pre toga je nekih 100 metara klizio po polju. Ne možemo dokučiti kako vozač nije reagovao", kaže vatrogasac i dodaje da ga je nesreća potresla.