09.08.2020.

16:42

Foto:

Planeta

SIN UBIJENE NOVINARKE OTKRIO: Majka je istraživala Đukanovića!

On je u intervjuu podgoričkim "Vijestima" naveo da je njegova majka ispitivala veze između Ðukanovića, premijera Malte Džozefa Muskata i vladajuće elite u Azerbejdžanu.

- Moja majka je istraživala šta su zvaničnici sa Malte radili u Crnoj Gori. Naročito aktivnosti Konrada Micija, Džozefa Muskata, Ticijana Masua, firmu Vitals Global Healthcare (VGH) i Rama Tumulurija, kao i firmu SOCAR u Crnoj Gori. Ključna osoba koju je istraživala iz Crne Gore je Milo Ðukanović kao Muskatov pandan tamo - rekao je Galicija.

Objasnio je da je Dafne ispitivala odnos Ðukanovića, Muskata i vladajuće elite u Azerbejdžanu, čija je veza sa zvaničnicima sa Malte i predstavnike Šangaj Elektrika, kompanije koju kontroliše kineska vlada, kako je rekao, odmah izazvala sumnju.

Dodao je da je Univerzal kapital banka je umešana u sumnjive transakcije koje su ukljucivale ljude, kompanije i banke iz Crne Gore.

- Jorgen Fenek je primao uplate iz Mayor Trans LTD. registrovane na Sejšelima iza koje kao pokriće stoji čovjek iz Azerbejdžana, na svoj 17 Black Ltd račun u Noor banci u Dubaiju. Te uplate su stizale sa računa u ABLV banci u Letoniji, koja je zatvorena zbog zabrinutosti u vezi sa pranjem novca. Mayor Trans LTD takođe ima račun i u Univerzal kapital banci - ispričao je Galicija.

Prema njegovim rečima, mogućnost da je račun u Univerzal kapital banci u Crnoj Gori korišćen kao crni fond za korupciju u Evropi, trebalo da privuče pažnje američkog Ministarstva finansija i Evropske bankarske agencje.

Metju Galicija, koji je takođe novinar, nakon tragičnog događaja napustio je Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara i u potpunosti se posvetio nastavku istraživanja slučaja u vezi sa ubistvom njegove majke.

Sa ocem i braćom je osnovao "Dafne Karuana Galicija fondaciju" kako bi radili na poboljšanju vladavine prava na Malti.