25.08.2020.

17:21

Foto:

Planeta

DŽAFEROVIĆ NIJE NIKAKAV AUTORITET, NJEGOVE REČI NISU RELEVANTNE! Stigao odgovor Dodika na skandalozne tvrdnje bošnjačkog člana predsedništva: NEMOJTE PRETITI, NEĆE VAM SA NAMA POĆI ZA RUKOM KAO SA HRVATIMA!

- Razlika između mene i Džaferovića je ta što je on bio komadant u ratu, a ja samo političar. Bio sam poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske što mi je bio ratni raspored, dok je Džaferović bio komadant policije koja je morala da procesuira one koje su sekli srpske glave u Zenici, gde je bila njegova zona odgovornosti, a ništa nije preduzeo. I ko je on da priča šta mi možemo ili ne? Nije uopšte relevantan - rekao je Dodik novinarima.

On je istakao i da Džaferović nije autoritet koji bi mogao nešto da priča jer je 15. avgusta 1993. ili 1994. godine, o čemu postoje zapisi tadašnjeg Centra službi bezbednosti Zenica, prisustvovao odsecanju glava srpskim vojnicima što su radili mudžahedini.

- Nijednog trenutka nisam bio prisutan, niti gledao kada su stradali pripadnici drugih naroda. On ništa nije preduzeo i zaštitio ratne zarobljenike koje štiti međunarodna konvencija. Zašto ih nije zaštitio? Kako da mi verujemo u BiH koju on predstavlja - upitao je Dodik.

SKANDAL! AKO REPUBLIKA SRPSKA NE BUDE DEO BOSNE, ONDA NEĆE NI POSTOJATI! Bakirov pulen zapretio: POVEDITE RAČUNA O TOME!

Prema njegovim rečima, Džaferović ima najmanju mogućnost da preti Srbima.

- Nemojte vi nama pretiti! Srbi ne mrze Bošnjake, ali ono što su uradili Hrvatima, nama sigurno neće! Oni su Hrvate majorizovali u Federaciji BiH, a sada žele da to urade i sa Srbima u uverenju da ćemo nestati i da ća nas biti manje. Naravno da nećemo nestati - poručio je Dodik.

Džaferović je ranije izjavio da Republika Srpska može biti samo administraivna jedinica unutar ustavopravnog poretka BiH ili ne postojati kao entitet, uz poruku "da dobro povedu računa o tome".