25.08.2020.

17:51

Foto:

Planeta

MILIONSKI DNEVNI GUBICI POTRESLI KOMŠIJE! Strah zavladao regijom, OVA DRŽAVA NA SVE NAČINE POKUŠAVA DA SE IZVUČE IZ HAOTIČNOG STANJA!

Procene su da BiH dnevno u sektoru turizma gubi milion KM, a letnja sezona je pri kraju.

Ostao je još eventualno septembar i apeli turističkih radnika, ministra turizma FBiH Edite Ðapo i ministra Bisere Turković usmereni su da se otvaranjem granica pokušaju da privuku turisti iz Turske, SAD i nekih azijskih zemalja, koji su inače redovni gosti u BiH.

- Treba učiniti sve da zemlja ide napred, da privreda ide napred. Ceo jedan sektor i deo ekonomije smo doveli u pitanje. Najurgentnije je potrebno doneti odluku o otvaranju granica. Nema smisla da se uz testiranje ne dozvoli da turisti dođu u BiH - kazala je nedavno ministar Turković.

DŽAFEROVIĆ NIJE NIKAKAV AUTORITET, NJEGOVE REČI NISU RELEVANTNE! Stigao odgovor Dodika na skandalozne tvrdnje bosanskog člana predsedništva: NEMOJTE PRETITI, NEĆE VAM SA NAMA POĆI ZA RUKOM KAO SA HRVATIMA!

Ipak, podseća Kliks, predsedavajući Veća ministara Zoran Tegeltija i dalje se oglušava na te apele.

Sredinom jula Veće ministara BiH odobrilo je ulazak i državljanima EU i onima sa šengenskom vizom uz negativan PCR test.

I više od mesec dana nakon te odluke i brojnih apela državna vlast se oglušva i ne otvara granice za državljane Turske, SAD-a i bliskoistočnih zemalja, odakle je značajan broj turista dolazio u BiH.