02.09.2020.

18:11

Foto:

Planeta

KRIVOKAPIĆ LIČNO BRANI HUSEIN-PAŠINU DŽAMIJU U PLJEVLJIMA - "NE DAMO SVETINJE"! Srbi najavili da će zaštititi islamske bogomolje, MILOVI PROVOKATORI NEĆE PROĆI!

Krivokapić je povodom noćašnjeg incidenta kada su razbijena stakla na ulaznim vratima zgrade Islamske zajednice Pljevlja, ocenio da je reč o „dobro poznatim metodama vladajuće partije i odlazećeg režima".

Kako je kazao, u pitanju je spinovanje onih koji žele da „strah i mržnja prevladaju sve ono što je mimo ljudskih potreba".

- U pitanju su pojedinačni ali ne i slučajni incidenti, u Bijelom Polju, Rožajama, Pljevljima... Obaveza policije je da po Ustavu i zakonu obezbedi red i mir u čitavoj Crnoj Gori - istakao je Krivokapić, preneo je Tanjug.

Krivokapić je prethodno apelovao na crnogorski MUP da pojača bezbednost verskih objekata.

NE BRUKAJTE VIŠE SEBE I VAŠE PORODICE, NO PRIZNAJTE PORAZ KAO LJUDI! Mandić poručio milovcima: UHVAĆENI STE NA DELU, DOSTA JE VAŠIH PREVARA!

- Pomozimo jedni drugima i čuvajmo sve svetinje. Sva dešavanja inscenirana su od strane odlazećeg režima - naveo je Krivokapić u objavi na Fejsbuku.

Milačić: Obaveza da kao zenicu oka čuvamo svaku dšamiju

Istovremeno, lider Prave Crne Gore Marko Milačić je poručio da je svaki polomljeni prozor na vratima dšamije istovremeno i polomljeni prozor na vratima crkve, ocenjujući da je reč o nameštenom pokušaju destabilizacije države od strane bivše vlasti.

- Kao što su branjeni crkve i manastiri, obaveza je da kao zenicu oka čuvamo svaku džamiju, medresu i vakuf. Ispred svake džamije i imovine islamske zajednice spremni smo uz dozvolu nadležnog imama da postavimo redarske službe koje će bar u ovih desetak dana dok se ne postavi novo rukovodstvo policije, raditi njihov posao i čuvati tuđu svetinju i svoj obraz - naveo je Milačić.

"NAUČNA FANTASTIKA"! Brutalan odgovor Saveta federacije o tvrdnjama Berlina da je Navaljni otrovan!

Podsetimo, prostorije islamske zajednice u Pljevljima osvanule su sa polomljenim staklima na ulaznim vratima. Pljevaljski imam Samir Kadribašić na svom fejsbuk profili objavio je da je kroz polomljeno staklo ubačena i poruka na kojoj je ispisano "Polećela Crna Ptica Pljevlja biće Srebrenica".

Osude ovog čina stigle su sa adresa koalicija koje su osvojile većinu na crnogorski parlamentarnim izborima, ali i od drugih opozicionih stranaka i neformalnih udruženja.