02.09.2020.

18:25

Foto:

Planeta

GRAĐANI ĆE ODLUČITI KOJIM ĆE PUTEM CRNA GORA KRENUTI, DŽAFEROVIĆEVA IZJAVA NIJE STAV BIH! Dodik: SAMO MIR NEMA ALTERNATIVU!

Dodik je podsetio da je Džaferović samo bošnjački član Predsedništva BiH.

- Svako dobronameran želi da se u Crnoj Gori, kao i u celom regionu, održe mir i saradnja među narodima i državama i na taj deo razgovora nemam nijednu primedbu. Međutim, neprikladnim smatram reakciju političko-verske elite Bošnjaka u Sarajevu na nemile scene u Pljevljima o kojima je policija Crne Gore do sada morala da kaže i svoju reč, jer svako ćutanje nadležnih u takvim situacijama budi sumnju i u sam događaj i u aktere - istakao je Dodik u izjavi za Srnu.

KRIVOKAPIĆ LIČNO BRANI HUSEIN-PAŠINU DŽAMIJU U PLJEVLJIMA - "NE DAMO SVETINJE"! Srbi najavili da će zaštititi islamske bogomolje, MILOVI PROVOKATORI NEĆE PROĆI!


Zamoljen da prokomentariše Džaferovićev stav da "trasirani put Crne Gore pod Ðukanovićevim vođstvom nema alternativu", Dodik je odgovorio da to nije stav Predsedništva i "ako Džaferović to zaista misli mogao je javno i da kaže ali kao funkcioner SDA".

- Samo mir nema alternativu, a kojim putem će Crna Gora krenuti nakon demokratskih izbora održanih pre par dana pitanje je za njene građane - naglasio je Dodik, prenosi RTRS.