04.09.2020.

13:22

Foto:

Planeta

PROGLAS VIŠE OD 100 CRNOGORSKIH PROFESORA: Što pre formirati ekspertsku vladu moralnih i stručnih ljudi!


"Od protagonista nove političke većine očekujemo da budu ekspeditivni i efikasni prilikom konstituisanja ekspertske vlade u čijem sastavu će biti ljudi od najvećeg moralnog i profesionalnog integriteta", navodi se u saopštenju.

MILOGORCI USTAŠKOM HIMNOM PROTERUJU SRBE IZ CRNE GORE! "Patriote" dokazale da normalni građani CG nemaju šta da traže na skupu! (VIDEO)

Ističu, između ostalog, I da su ohrabreni najavama glavnih političkih aktera iz pobedničkih koalicija da će u najkraćem roku biti doneti zakoni o poreklu imovine i lustraciji koji će omogućiti potpunu promenu mentaliteta političke neodgovornosti, korupcije, nepotizma i osionosti, uspostavljenog tokom traumatične trodecenijske vlasti DPS-a, prenele su podgoričke Vijesti.


Potpisnici konstatuju da je pobeda tri koalicione grupacije u svakom smislu nesumnjiva i besprekorna, iako se, kako kažu, predizborno političko nadmetanje odvijalo -u neravnopravnim uslovima i u nezdravoj političkoj atmosferi za šta punu odgovornost snosi bivša vlast koja je godinama generisala takvo stanje, nastojeći da ga pretvori u mentalitet i modus vladanja.