20.09.2020.

16:53

Foto:

Planeta

BRUTALAN NAPAD NA SRPSKU, OD MERKELOVE SE TRAŽI DA SRUŠI DEJTON! Ovo nije slučajno, optužbe koje su izrečene zahtevaju ekspresan odgovor!

U autorskom tekstu za Dojče vele (DW), Švarc navodi da je u Dejtonu 1995. rat okončan, ali uz, kao tvrdi, neoprostivu grešku da je jedan deo zemlje "prepušten ratnim zločincima kao plen".

Podelom zemlje ratni zločinci nisu stekli samo međunarodno priznanje, nego i kontrolu nad polovinom zemlje, a Dejtonskim sporazumom u ruke im je dat i mehanizam za blokiranje čitave Bosne, stav je autora.

On kaže da nijedna zemlja na svetu nema tri predsednika i da se ni u jednoj zemlji Evrope odluke ne mogu tako blokirati, a da je Dejtonski sporazum od Bosne "načinio beznadežnu zemlju".

(VIDEO) DRHTI ZEMLJA, GORI NEBO: Ovako je Treći raketni divizion VS neutralisao ciljeve VATROM IZ RAKETNOG SISTEMA PANCIR S1

Švarc tvrdi da Republiku Srpsku kontrolišu korumpirani ratni zločinci i njihove pristalice, a da je Dejtonski sporazum "životno osiguranje kriminalaca".

Operacija zvana Dejton, navodi on, spasila je doduše državu Bosnu i Hercegovinu, ali je od nje napravila invalida.

TRAMP MAKSIMALNO ISPOŠTOVAO SRBIJU! Dao je Vučiću priliku da iz Ovalne sobe uradi JEDNU VAŽNU STVAR! Ksenija Pavlović Mekatir, izveštač iz Bele kuće, ekskluzivno za Informer!

Autor tekst završava apelom nemačkoj kancelarki da tu situaciju promeni.

- Na Angeli Merkel leži velika odgovornost. Nemačka kancelarka je najmoćnija žena na svetu, mnogi slušaju šta ima da kaže. Ona bi mogla da značajno pomogne da se odagna opasnost od ponovnog rata u ovom delu Evrope. Ona bi svoju empatiju trebalo da poveže sa svojom voljom i sposobnošću analitičkog razmišljanja. Onda bi kao kancelarka iza sebe ostavila istinski mir - zaključuje Švarc tekst za DW.