22.09.2020.

13:47

Foto:

Planeta

PRORADILA SAVEST! Osuđeni ratni zločinac Dario Kordić magistrirao teologiju

Udruženje je uz čestitke objavilo i fotografiju na kojoj novopečeni magistar pozira sa diplomskim radom ispred zgrade Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

U Ahmićima u BiH su pripadnici HVO-a 16. aprila 1993. godine pobili 116 muslimana, među njima i tromesečno dete.

Inače, Kordić je poznat i po tome što je zagrebačkim studetima pokušao da održi predavanje o tome kako je u zatvoru u Hagu pronašao Boga, ali je predavanje prekinuto upadom grupe mladića, koji su uzvikivali da je on ratni zločinac. Posted by Informer Svet on Уторак, 22. септембар 2020.



"Čestitamo našem Dariju koji je danas obranio svoj diplomski rad i postao magistar teologije!", objavila je hercegovačka nevladina organizacija koja je na prošle parlamentarne izbore u BiH izašla u saradnji sa Hrvatskom republikanskom strankom.

Kordić je proglašen krivim za kršenje zakona ratovanja, teška kršenja Ženevske konvencije i zločine protiv čovečnosti i osuđen na 25 godina zatvora, a presuda je većim delom potvrđena i nakon njegove žalbe.

Nikad nije priznao krivicu ili izrazio kajanje zbog smrti koju je svojim političkim delovanjem posejao.

Zagrebački portal Index piše da bi Kordić sada mogao da blagoslovi i učenike po školama s obzirom na to da je osuđeni ratni zločinac sada stekao preduslove da bude veroučitelj.